Pitanja za izborni predmet
- Uzorak, srednji uzorak
- Uzimanje uzorka čvrstog materijala
- Uzimanje uzorka tečnog materijala
- Uzimanje uzorka gasovitog materija
- Pronalaženje vode u prirodi, joni koji se nalaze u prirodnim vodama
- Pokazatelji kvaliteta vode za piće
- Određivanje suvog ostatka u uzorku vode
- Tvrdoća vode
- Određivanje prolazne tvrdoće vode
- Određivanje ukupne tvrdoće vode
- Određivanje alkaliteta vode
- Određivanje hlorida u vodi
- Vlaga u uglju (gruba, higroskopna, konstituciona)
- Određivanje pepela u uglju
- Određivane ukupnog sumpora u uglju
- Analiza nafte
- Određivanje gustine nafte
- Određivanje toka destilacije Englerovom metodom
- Određivanje viskoziteta maziva
- Tehničke kiseline
- Analiza tehničke HCl i tehničke H2SO4
- Analiza tehničke baze
- Ispitivanje azotnih i fosfatnih đubriva
- Određivanje granulometrijskog sastava superfosfata
- Analiza krečnjaka
- Masti i ulja (sastav, osobine)
- Određivanje indeksa prelamanja ulja
- Određivanje kiselinskog broja ulja
- Određivanje saponifikacionog broja ulja
- Određivanje jodnog broja ulja
- Sapuni, vrste sapuna, kvalitet sapuna
- Određivanje slobodnih alkalija u sapunu
- Određivanje ukupnih masnih kiselina i alkalija u sapunu
- Detergenti
- Ugljeni hidrati
- Postupci ispitivanja ugljenih hidrata
- Brašno, određivanje vlage
- Brašno, određivanje glutena
- Vrste ispitivanja prerađevina od voća i povrća