Ispitivanje u tehnološkoj proizvodnji

Pitanja za izborni predmet

  1. Uzorak, srednji uzorak
  2. Uzimanje uzorka čvrstog materijala
  3. Uzimanje uzorka tečnog materijala
  4. Uzimanje uzorka gasovitog materija
  5. Pronalaženje vode u prirodi, joni koji se nalaze u prirodnim vodama
  6. Pokazatelji kvaliteta vode za piće
  7. Određivanje suvog ostatka u uzorku vode
  8. Tvrdoća vode
  9. Određivanje prolazne tvrdoće vode
  10. Određivanje ukupne tvrdoće vode
  11. Određivanje alkaliteta vode
  12. Određivanje hlorida u vodi
  13. Vlaga u uglju (gruba, higroskopna, konstituciona)
  14. Određivanje pepela u uglju
  15. Određivane ukupnog sumpora u uglju
  16. Analiza nafte
  17. Određivanje gustine nafte
  18. Određivanje toka destilacije Englerovom metodom
  19. Određivanje viskoziteta maziva
  20. Tehničke kiseline
  21. Analiza tehničke HCl i tehničke H2SO4
  22. Analiza tehničke baze
  23. Ispitivanje azotnih i fosfatnih đubriva
  24. Određivanje granulometrijskog sastava superfosfata
  25. Analiza krečnjaka
  26. Masti i ulja (sastav, osobine)
  27. Određivanje indeksa prelamanja ulja
  28. Određivanje kiselinskog broja ulja
  29. Određivanje saponifikacionog broja ulja
  30. Određivanje jodnog broja ulja
  31. Sapuni, vrste sapuna, kvalitet sapuna
  32. Određivanje slobodnih alkalija u sapunu
  33. Određivanje ukupnih masnih kiselina i alkalija u sapunu
  34. Detergenti
  35. Ugljeni hidrati
  36. Postupci ispitivanja ugljenih hidrata
  37. Brašno, određivanje vlage
  38. Brašno, određivanje glutena
  39. Vrste ispitivanja prerađevina od voća i povrća

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s